Ons concept

  • UCPA werkt met het ALL-INN concept.
  • Verblijven doe je in twee of meerpersoonskamers.
  • Alle maaltijden van aankomst tot vertrek, zijn inbegrepen.
  • Skimateriaal, skilessen volgens je eigen ritme en wensen, skipassen, echt alles is inbegrepen.
    Zoek je ook vervoer voor je groep? Dan kan Moventravel dat uiteraard voor je regelen.

Toplocaties

De UCPA centra  zijn gevestigd op de beste locaties in Frankrijk De meeste activiteiten zijn mogelijk op loopafstand (stranden, pistes, rivieren, bergen etc.). De meeste accommodaties zijn ingericht zoals een hostel; eenvoudig maar schoon en comfortabel.

In Valloire, La Plagne en Valmeinier vind je ook 2-persoonskamers en sanitair op de kamer waardoor ze geschikt zijn voor families. Overal zijn grote gemeenschappelijk ruimtes met bar, pooltafel of ping-pong tafel.

Voor je groep is het mogelijk om in samenspraak gebruik te maken van een zaal voor les of een andere activiteit.

Topmateriaal

Door de enorme afname van alle buitensportcentra, heeft UCPA steeds de beschikking over uitstekend materiaal voor alle niveaus. Je kan dus makkelijk aanpassingen doen in de skishop of het atelier die zich steeds ter plaatse bevinden in het gebouw. De staff helpt je bij het kiezen en bedelen van het materiaal. Op het einde van de skidag gaan de ski’s in de locker of de voorziene plaats in het materiaalhok . Ook de skischoenen krijgen hun eigen plaats en worden verwarmd tot de volgende dag.

Etenstijd

Bij UCPA eet je altijd in volpension. Dit betekent dat alle maaltijden zijn inbegrepen; ontbijt, lunch en diner. De maaltijden worden geserveerd in een buffetvorm. Het ontbijt bestaat uit yoghurt, ontbijtgranen, fruitsap, koffie en brood.

De typische lunch bij een UCPA centrum is een do it yourself samengestelde lunch. Een grote keuze aan brood, vleeswaren, kaas, pasta, salade, fruit & snoep die je op de locatie kunt opeten of meenemen naar je activiteit. Vaak wordt er ook een warm buffet voorzien.

De picknick lunch betekent maximale tijd op de bergen, strand of bij de activiteit zonder een fortuin te besteden in dure restaurants.

Het diner bestaat uit een 4-gangen buffet, meestal met een salade bar als voorgerecht, keuze uit 3 of 4 hoofdgerechten en als dessert fruit of ijs.

Er wordt verwacht dat je je tafel afruimt en met een doekje over de tafel gaat. Zo houden we de kosten laag en de kwaliteit van het eten hoog.

Lessen

Lessen kunnen genoten worden in een door u groep gekozen ritme.

Voltijds , halftijds of in combinatie met eigen instructeurs. De lessen maken deel uit van het concept. UCPA lesgevers zijn dan ook staatsgebrevetteerd en hebben dezelfde opleiding genoten als een ESF monitor.

Kwaliteit staat voorop.

Zij maken dan ook graag werk van het vooruitgang boeken in de sport van je keuze. Communicatie is hierbij de sleutel tot succes.

Frans is de voertaal, maar engels kan uiteraard ook.

Alvast goed om je frans te oefenen. Wees niet bang, je Frans is steeds beter dan hun Nederlands.